5+1 έξυπνες κινήσεις για να δούµε το µπάνιο µας να ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

22 Μάι, 2016 Έμπνευση Μοντέρνα Μπάνια Πλακάκια Συμβουλές

Η Ideal Standard µοιράζεται µαζί µας κάποιες απλές ιδέες, που θα κάνουν το µικρό µας µπάνιο να µεγαλώσει και να γίνει ταυτόχρονα ακόµα πιο λειτουργικό.

1. Ο φωτισµός: Το φως, φυσικό ή τεχνητό, είναι σηµαντικό στοιχείο για να νιώθετε ευχάριστα στο χώρο του µπάνιου, ενώ παράλληλα µειώνει τις σκιές που κάνουν οποιοδήποτε χώρο να φαίνεται µικρότερος.

2. Οι καθρέφτες: Κλασικό αλλά αλάνθαστο οπτικό τρικ. Ένας µεγάλος καθρέφτης πάνω από το νιπτήρα αλλά και σε άλλους τοίχους του µπάνιου -όπως για παράδειγµα πίσω από την πόρτα- θα διπλασιάσει την αίσθηση του χώρου, αντανακλώντας ταυτόχρονα και περισσότερο φως.

3. Τα χρώµατα: Είναι γεγονός ότι ένα ανοιχτόχρωµο περιβάλλον δείχνει πάντα µεγαλύτερο, σε σύγκριση µε ένα πιο σκούρο. Επιλέξτε πλακάκια σε ανοιχτά χρώµατα και βάψτε, αν µπορείτε, τις πλαϊνές επιφάνειες αλλά και την οροφή σε επίσης ανοιχτόχρωµους τόνους. Κρατήστε πιο έντονα χρώµατα και αντιθέσεις µόνο για τα µικρά αξεσουάρ!

4. Οι γραµµές: Όπου υπάρχουν ευθείες, το µάτι… ρέει χωρίς εµπόδια! Η τοποθέτηση πλακιδίων στο πάτωµα σε ευθείες γραµµές θα βοηθήσει το µπάνιο σας να φανεί πιο µακρύ απ’ ότι είναι. Επίσης, επιλέξτε πλακίδια µε όσο γίνεται µεγαλύτερη διάσταση, για να περιορίσετε τις οπτικές «διακοπές» στο δάπεδο. Στην περίπτωση που βρίσκεστε στο χτίσιµο ή την ανακαίνιση, σκεφτείτε την περίπτωση να τοποθετήσετε τα ίδια πλακάκια στο δάπεδο και στους τοίχους, ώστε να «χάνονται» τα όρια του χώρου!

5. Η διαφάνεια: Χρησιµοποιήστε όσο µπορείτε διάφανα υλικά και περιορίστε τους τοίχους ή ό,τι δηµιουργεί αδιαπέραστα οπτικά όρια, όπως οι κουρτίνες στο ντους. Μια καµπίνα ντους ή ένα διάφανο πάνελ µπανιέρας θα κάνουν το µπάνιο σας όχι µόνο να φαίνεται µεγαλύτερο, αλλά θα το αναβαθµίσουν συνολικά, προσθέτοντας µοντέρνο και σοφιστικέ στιλ!

+1 Η τάξη: Τακτοποιήστε τα µπουκαλάκια και τα καθηµερινά αξεσουάρ ατοµικής υγιεινής σε εργονοµικά σχεδιασµένες αποθηκευτικές λύσεις (κρεµαστές ή… εντοιχισµένες). Ένας τακτοποιηµένος χώρος δηµιουργεί ηρεµία και ψυχική χαλάρωση, ενώ αποκαλύπτει τις πλήρεις διαστάσεις του.

Πηγή : http://www.oikiamag.gr/article/2331-51-exypnes-kiniseis-gia-na-doyue-upanio-uas-na-megalonei