Οικονομικές και έξυπνες ιδέες για τη διακόσμηση του μπάνιου

05 Ιούν, 2016 Έμπνευση Μοντέρνα Μπάνια Πλακάκια Συμβουλές

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που είτε παραμελούμε εντελώς είτε δίνουμε βάση μόνο στα πλακάκια και στα είδη υγιεινής.

Η αλήθεια είναι πως καλό θα είναι να ασχολούμαστε και λίγο με την διακόσμηση του μπάνιου έτσι ώστε να έχει μία συνέχεια με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Εμείς, θα σας δείξουμε έξυπνες ιδέες και μικρά tips για να φτιάξετε ένα όμορφο μπάνιο ακόμα και αν αυτό είναι πολύ μικρό.

Πλακάκια Εάν κάνετε ανακαίνιση στο μπάνιο προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε τα πλακάκια με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο. Πλέον τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στα μπάνια είναι ειδικά για την υγρασία και πολύ ανθεκτικά στο καθάρισμα πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο να βάλετε παντού πλακάκια. Επικεντρώστε την προσοχή σας στην ντουζιέρα και στο νιπτήρα ενώ αποφύγετε να βάλετε πλακάκια σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του μπάνιου.

Μια πολύ ωραία ιδέα για ανανέωση των παλιών σας πλακιδίων είναι να βάψετε τους αρμούς από τα πλακάκια σε ένα έντονο χρώμα. Κυκλοφορεί, μάλιστα, στην αγορά ειδικό αστάρι με μυκητοκτόνο δράση πάνω από το οποίο μπορείτε να βάψετε με ότι χρώμα θέλετε.

Ταπετσαρία Υπάρχουν ταπετσαρίες που έχουν υποστεί αδιαβροχοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε άφοβα να τις τοποθετήσετε στο χώρο του μπάνιου. Για ωραιότερο αποτέλεσμα τοποθετήστε μέχρι και 1 μέτρο από το έδαφος κάποιο πλακάκι μονόχρωμο και βάλτε την ταπετσαρία από εκεί και πάνω.

Βινυλικό δάπεδο Εάν έχετε στο πάτωμα παλιό μωσαϊκό ή κάποιο άσχημο παλιό πλακάκι, μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα που έχουν διάφορα πατώματα, βινυλικό δάπεδο. Αυτό θα το βρείτε σε ρολό ή σε λωρίδες για πιο ωραίο αποτέλεσμα. Το κόβεται πολύ εύκολα μόνοι σας και απλά το κολλάτε πάνω από τα πλακάκια. Αξίζει να μάθετε πως πρόκειται για ένα υλικό που καθαρίζεται πολύ εύκολα.

Ράφια Όπως θα κάνατε στο χολ ή στο σαλόνι βάλτε 1-2 ράφια που θα σας χρησιμεύσουν ως πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος αλλά θα σας επιτρέψουν ταυτόχρονα να δώσετε χρώμα και στιλ τοποθετώντας πάνω τους 1-2 διακοσμητικά στοιχεία. Βάλτε λίγα λουλούδια ή ένα γλαστράκι. Σε ένα καλαθάκι μπορείτε να βάλετε πετσέτες για τους επισκέπτες σας ώστε να νιώθουν άνετα που δεν χρησιμοποιούν τις δικιές σας.

Καθρέφτες
Βάλτε ίδιους καθρέφτες κάθετα πάνω από το καπάκι της λεκάνης σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Θα δώσουν βάθος στο μπάνιο και μια νότα πολυτέλειας. Ο καθρέφτης σε ένα μπάνιο είναι χρήσιμος αλλά δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται μόνο πάνω από το νιπτήρα. Δοκιμάστε κάτι καινούργιο και θα εκπλαγείτε από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πηγή : http://www.jenny.gr/oikonomikes-kai-eksupnes-idees-gia-ti-diakosmisi-tou-mpaniou/